לבקוביץ (קלר) בת שבע
כ"ח ניסן תרפ"ב - 26/4/1922
ב'שבט תשס"ה - 12/1/2005
שם אב: ישראל
שם אם: שרה
תולדות חיים
בת שבע נולדה למשפחת קלר , בקובנה שבליטא. עיר גדולה עם קהילה יהודית פורחת ועשירה בתרבות יהודית. עיר הולדתה של המשוררת לאה גולדברג.
למשפחת קלר שלושה ילדים – יצחק, בת שבע ודבורה. האב ניהל חנות קטנה ממנה התפרנסה המשפחה.
בגיל 12 נשלחה בת שבע לפנימייה מקצועית בתוך ברית המועצות (רוסיה). בפנימייה שהייתה למעשה פוליטכניקום, השלימה בת שבע את הכשרתה כטכנאית נשק אווירי. לימודים אלה קבעו את מקצועה עם גיוסה לצבא האדום , להיות טכנאית מוטסת בזמן מלחמת העולם ה-2.
בת שבע , פעלה עם יחידתה האווירית בעיקר נגד הצבא היפני שניסה לחדור לשטח ברית המועצות באיזור מזרח סיביר קרוב לגבול עם יפן.
עם סיום המלחמה יוצאת בת שבע לחפש את משפחתה בקובנה. שם נאמר לה כי אחיה יצחק , נפצע בקרבות ונשלח להתרפא לארה"ב כנראה ע"י הג'וינט. סבתא עם דוד שלה שניצלו מאחר והוסתרו על ידי הפרטיזנים, עלו לארץ ישראל.
בת שבע מתחילה את חייה. מחפשת עבודה . ב1950 נולדו התאומות – זהבה ונחמה. באמצעות קרובי משפחה , משפחת בינשטוק היא מצליחה לעבור לפולין עם הבנות ולעלות לישראל במסגרת מבצע לעליה שנערך בתקופת נשיא פולין , גומולקה. "עליית גומולקה" נעשתה בין השנים 1956-7 והיוותה חלון הזדמנויות ליהודים שהיו בעלי דרכון פולני, אפילו אם שהו ברוסיה, לעלות לישראל. באותה תקופה כמעט כל מדינות מזרח אירופה שהיו תחת המשטר הקומוניסטי, לא אפשרו ליהודים לצאת.
בת שבע ושתי בנותיה , עולות ב- 1957 דרך נאפולי לארץ ומגיעה לגבעת השלושה מאחר ושמעה כי משפחת ליפשיץ גרה שם. מה הקשר המדויק ביניהם לא ידוע.
המשפחה נקלטה במהירות במקום. הבנות גדלו במסגרת ה"חינוך המשותף" כפי שהיה נהוג אז בקיבוץ.
בת שבע מוצאת בן זוג לחיים , את יצחק לבקוביץ ונולדו לזוג , תאומים – משה וישראל. בקיבוץ מגלים במהרה את כשרונה של בת שבע בבישול ויכולותיה כעובדת חרוצה , מסורה ומאירת פנים. היא נשלחת ללמוד הכנת אוכל מיוחד לחולים.
בגבעת השלושה יודעים לספר שעם הפיכתה של בת שבע לאקונומית ראשית בקיבוץ, חל שיפור ניכר באוכל שחולק, בחדר האוכל.
השאירה אחריה ארבעה ילדים ונכדים.
יהי זכרה ברוך.